ABB Trading in TV uitzending Groen Licht


ABB Trading heeft meegewerkt aan een uitzending van Groen Licht op NPO 2, dat gisteren is uitgezonden.

Groen Licht is een reportageprogramma over groene feiten en fabels. Heeft u de uitzending niet gezien, kijk dan naar uitzending gemist met de volgende link.


Terugblik Nederlandse blauwe bessen seizoen

Het Nederlandse blauwe bessen seizoen loopt van juli tot en met september. Door gebruik te maken van vroege, midden en late rassen kunnen telers deze hele periode oogsten.

Twee teeltbedrijven, Douven Blauwe Bessen en Driessen Blueberries  geven hun visie over het afgelopen seizoen, waarin de invloed van de natuur een grote rol speelde.

Bij Driessen Blueberries in Melderslo wordt op 70 hectare geteeld en van de opbrengst gaat 95% naar de versmarkt.
Leon Driessen is tevreden over het seizoen ondanks dat de blauwe bessen wat kleiner waren dit jaar.

“De maat van de blauwe bessen viel wat tegen dit seizoen, de bessen waren kleiner dan andere jaren, vertelt Leon Driessen. “De vorst die in april nog haar intrede deed kan hier een rol hebben gespeeld.

Toch hebben we voldoende kilo’s kunnen oogsten.
We hebben geen problemen met de kwaliteit gehad. Ondanks de vele regen, die het oogsten niet tot een pretje maakte de afgelopen weken, was er geen sprake van schimmel. Wij hebben gelukkig de planten gedeeltelijk overkapt.

Gemiddeld over het hele seizoen gezien, is het uiteindelijk toch een goed jaar geworden.”

Bij Douven Blauwe Bessen in Melderslo wordt op 32 hectare geteeld. De natuur had dit jaar een grote invloed op de blauwe bessen oogst zo blijkt uit het verhaal van Mery Douven.

“De blauwe bessen waren gedurende het hele seizoen wat klein van maat, aldus Mery Douven. “Niet alleen in het begin, maar gedurende de hele periode was dit het geval. De vorst die we in april en ook nog in mei zagen, heeft meer invloed op de bloesem gehad dan we destijds verwachtten. De bloemetjes zijn uiteindelijk  wel tot bessen uitgegroeid, maar achteraf kunnen we nu zeggen dat de bessen er wel schade van hebben ondervonden.
Ook voor de bestuiving was het niet de beste tijd, het was te koud.

De kwaliteit van de bessen was verder prima, ondanks de regen was er geen schimmel. Wel is met zorg geoogst om bessen met scheuren, veroorzaakt door de regen, uit te sorteren.

Spreeuwen zorgden er dit jaar voor dat op een bepaald perceel bijna 40% van de oogst verloren is gegaan. Door vraatschade maar ook door hun gewroet in de bessenstruiken.”

Om de balans op te maken, is er gelukkig toch goed nieuws. “Vorig jaar zijn de planten goed gesnoeid om de het volume van de oogst te stimuleren. Daardoor is de opbrengst dit jaar gelijk gebleven met vorig jaar. Maar wanneer de bessen een maatje groter waren geweest had dit alles veel gunstiger uitgepakt,” besluit Mery.


Consumptie blauwe bessen vervijfvoudigd

 

De consumptie van blauwe bessen is de laatste jaren flink toegenomen.

Het volume per huishouden is sinds 2010 bijna vervijfvoudigd. Een stijging van 72 naar 355 gram. Daarmee gaat gepaard een toename in de uitgaven per huishouden van € 0,70 naar € 4,30.


Geef blauwe bessen cadeau als kerst- of relatiegeschenk

In een mooie strakke verpakking maakt u uw personeel of relaties tijdens de feestdagen blij met een heel mooi pakket van heerlijke sappen en wijnen van de blauwe bes. Een lekker en gezond product op ambachtelijke wijze gemaakt.

ABB Trading biedt naast blauwe bessensappen en zowel zoete als droge wijnen, ook nog een keur aan andere producten waarmee u het feestelijke pakket kunt samenstellen. Wat denkt u van heerlijke jam, siroop, likeur of sap van blauwe bessen?

Kies de combinatie die u wil, en ook verpakkingen zijn vrij te kiezen. Naast de mooie kartonnen doos die met 3 of 4 flessen gevuld kan worden kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een meer landelijke uitstraling met mandje.

Voor meer informatie over dit assortiment van erkende streekproducten kijk op de website en neem contact met ons op tel. 077-2300004 of sales@abbtrading.nl


ABB Trading introduceert B-Berry doos


Met de start van het Nederlandse blauwe bessen seizoen op 1 juli, vond gelijkertijd de introductie plaats van de nieuwe verpakking van het huismerk van ABB Trading: de B-berry doos.
Uw producten kunnen ook zo worden geleverd. Interesse? Neem dan contact met ons op: mailto:sales@abbtrading.nlof bel 077-2300001.


Areaal blauwe bessen Nederland vierde plaats


Over de periode 2007 – 2016 is het areaal in Europa van 6.763 naar 17.262 hectare gegroeid. Meer dan een verdubbeling van het areaal. Polen blijft aan kop en Nederland heeft de vierde plaats in de rangorde.

In 2016 is het areaal van Polen meer dan verdubbeld vergeleken met 2007 en blijft zo op de eerste plaats met 7.000 hectares.
Het areaal van Spanje is bijna verviervoudigd en is met 2.835 hectare, Duitsland voorbij gestreefd, met een verschil van 35 hectare. Nederland is gegroeid van 235 hectare naar 820 en staat nu op de vierde plaats.


Modernste sorteer- en verpakkingslijn Europa bij ABB Trading

sam_4092_395x222
De modernste sorteer- en verpakkingslijn van blauwe bessen in Europa staat sinds kort bij ABB Trading in Horst.

Om aan de steeds groeiende vraag naar blauwe bessen te kunnen voldoen is een nieuwe sorteer- en verpakkingsmachine aangeschaft die zorgt voor een verdubbeling van de huidige capaciteit. Er kan nu een verpakkingscapaciteit van 3600/kg per uur worden behaald bij het verpakken van 125 gram punnets.

Het mooie aan de nieuwe machine is dat deze kan sorteren op diameter. Met de oude machine kon alleen gesorteerd worden op een diameter kleiner dan 10 mm. Nu kan dat op elke gewenste diameter. Er kan zo een homogener product worden geleverd en de presentatie ziet er veel beter uit. De verwachting is dat over enkele jaren het sorteren op diameter de standaard zal zijn.

Contactgegevens:
ABB Trading
Fred Douven
e-mail: sales@abbtrading.nl
website: abbtrading.nl


ABB Trading op Fruit Logistica

Op 8-10 februari 2017 kunt u ABB Trading bezoeken op de Fruit Logistica in Berlijn. Op deze internationale beurs met 2.891 exposanten en 70.000 bezoekers wordt elke tak van de tuinbouw vertegenwoordigd en krijgt u een volledig beeld van de laatste innovaties, producten en diensten. Een mooie gelegenheid om te netwerken en contacten te leggen met de besluitvormers op het vakgebied.