ABB Trading introduceert B-Berry doos


Met de start van het Nederlandse blauwe bessen seizoen op 1 juli, vond gelijkertijd de introductie plaats van de nieuwe verpakking van het huismerk van ABB Trading: de B-berry doos.
Uw producten kunnen ook zo worden geleverd. Interesse? Neem dan contact met ons op: mailto:sales@abbtrading.nlof bel 077-2300001.


Areaal blauwe bessen Nederland vierde plaats


Over de periode 2007 – 2016 is het areaal in Europa van 6.763 naar 17.262 hectare gegroeid. Meer dan een verdubbeling van het areaal. Polen blijft aan kop en Nederland heeft de vierde plaats in de rangorde.

In 2016 is het areaal van Polen meer dan verdubbeld vergeleken met 2007 en blijft zo op de eerste plaats met 7.000 hectares.
Het areaal van Spanje is bijna verviervoudigd en is met 2.835 hectare, Duitsland voorbij gestreefd, met een verschil van 35 hectare. Nederland is gegroeid van 235 hectare naar 820 en staat nu op de vierde plaats.


Modernste sorteer- en verpakkingslijn Europa bij ABB Trading

sam_4092_395x222
De modernste sorteer- en verpakkingslijn van blauwe bessen in Europa staat sinds kort bij ABB Trading in Horst.

Om aan de steeds groeiende vraag naar blauwe bessen te kunnen voldoen is een nieuwe sorteer- en verpakkingsmachine aangeschaft die zorgt voor een verdubbeling van de huidige capaciteit. Er kan nu een verpakkingscapaciteit van 3600/kg per uur worden behaald bij het verpakken van 125 gram punnets.

Het mooie aan de nieuwe machine is dat deze kan sorteren op diameter. Met de oude machine kon alleen gesorteerd worden op een diameter kleiner dan 10 mm. Nu kan dat op elke gewenste diameter. Er kan zo een homogener product worden geleverd en de presentatie ziet er veel beter uit. De verwachting is dat over enkele jaren het sorteren op diameter de standaard zal zijn.

Contactgegevens:
ABB Trading
Fred Douven
e-mail: sales@abbtrading.nl
website: abbtrading.nl


ABB Trading op Fruit Logistica

Op 8-10 februari 2017 kunt u ABB Trading bezoeken op de Fruit Logistica in Berlijn. Op deze internationale beurs met 2.891 exposanten en 70.000 bezoekers wordt elke tak van de tuinbouw vertegenwoordigd en krijgt u een volledig beeld van de laatste innovaties, producten en diensten. Een mooie gelegenheid om te netwerken en contacten te leggen met de besluitvormers op het vakgebied.